Despre Noi

Istoricul Bisericii si mai multe informatii

Istoricul Bisericii
Biserica Penticostală Română Betania din Zaragoza a luat fiinţă în toamna anului 2001, la iniţiativa şi dorinţa unui grup de fraţi existenţi la acea dată în Zaragoza, şi a funcţionat pentru o perioadă în spaţiul Bisericii Evanghelice Spaniole.
A urmat o perioadă în care mulţi credincioşi penticostali, baptişti şi creştini după evanghelie s-au stabilit în Zaragoza, fapt care a determinat schimbarea bisericii de locaţie în două rânduri. La ora actuală, biserica este formată din 250 de membrii majori proveniţi din diverse biserici din România, parte din ei cunoscându-L pe Dumnezeu aici ca rezultat al acţiunilor de evanghelizare a bisericii, şi 130 de membrii aparţinători (copii).
Uniunea Bisericiilor Penticostale Române din Spania
Ca şi structură, biserica este integrată în UNIUNEA BISERICILOR PENTICOSTALE ROMÂNE DIN SPANIA, prezidată de fratele pastor VIOREL CRIŞAN şi constituită în anul 2001 în prezenţa delegatului Cultului Penticostal din România în persoana fratelui Marinel Mesaroş, cu acordul la acea dată a nouă biserici din cele existente pe teritoriul Spaniei.
Ghiță Pop

Ghiță Pop

Pastor

S-a născut în data de 04.03.1972, în localitatea Dragomireşti, judeţul Maramureş, într-o familie ortodoxă. În data de 09.08.1997 a încheiat legământ cu Dumnezeu prin botezul în apă în Biserica „Betel” din Mediaş, judeţul Sibiu. Este căsătorit cu Loredana şi Dumnezeu i-a binecuvântat cu patru copii. Este în Spania din anul 2004 şi în prezent slujeşte în cadrul Bisericii „Betania” din Zaragoza ca şi pastor.
Nelu Ursachi

Nelu Ursachi

Secretar Diacon

S-a născut în data de 23.09.1976 în localitatea Timişoara, judeţul Timiş, crescând într-o familie penticostală fiind al patrulea din cei cinci copii ai familiei Ursachi. A încheiat legământ cu Dumnezeu prin botezul în apă în Biserica „Învierea” din localitatea Recaş în data de 28.06.1998. Este căsătorit cu Liliana şi Dumnezeu i-a binecuvântat cu două fetiţe. Frecventează Biserica Penticostală Română „Betania” din anul 2006, iar din anul 2010 slujeşte ca şi secretar în această biserică.
Samuel Dumitrescu

Samuel Dumitrescu

Diacon

S-a născut în data de 30.06.1975, în localitatea Timişoara, judeţul Timiş, crescând într-o familie penticostală. A încheiat legământ cu Dumnezeu prin botezul în apă în Biserica „Elim” din Timişoara în data de 15.09.2000, unde a fost membru până în data de 09.12.2001, când a venit în Spania. Este căsătorit cu Diana şi Dumnezeu i-a binecuvântat cu doi copii.
Cornel Zahari

Cornel Zahari

Cenzor Diacon

S-a născut în data de 12.05.1973. A copilărit în localitatea Luncasprie, judeţul Bihor, crescând într-o familie penticostală. A încheiat legământ cu Dumnezeu prin botezul în apă în Biserica „Betania” din localitatea Luncasprie, judeţul Bihor, în anul 1991. Este căsătorit cu Florica şi Dumnezeu i-a binecuvântat cu 4 copii. Din 2009 slujeşte în Biserica „Betania” din Zaragoza în slujba de diacon.
Marius Cosmin Sofronescu

Marius Cosmin Sofronescu

Cenzor

S-a născut în data de 17.07.1980 în localitatea Timişoara. A copilărit în oraşul Timişoara, judeţul Timiş, crescând într-o familie ortodoxă, fiind mezinul din cei doi copii ai familiei Şofronescu. În data de 06.05.2004 a încheiat legământ cu Domnul prin botezul în apă în Biserica „Vivere por Cristo ” din Cinisello Balsamo-Milano (Italia). Este căsătorit cu Ana-Maria. Din 2010 slujeşte în Biserica „Betania” ca membru în echipa de conducere.
Sorin Cadar

Sorin Cadar

Membru în conducere

Sorin Tiberiu Cadar s-a născut în data de 6 Ianuarie 1978 în localitatea Turda, judeţul Cluj şi a crescut într-o familie penticostală. În anul 1996 a încheiat legământ cu Dumnezeu prin botezul în apă în Biserica „Alfa şi Omega” din Turda. Este căsătorit cu Olguţa şi Dumnezeu i-a binecuvântat cu două fetiţe. Din anul 2001 este membru în Biserica „Betania”, Zaragoza unde slujeşte ca şi lider de tineret.
Gelu Pînzariu

Gelu Pînzariu

Membru în conducere

Pînzariu Gelu s-a născut în data de 11.03.1969. A copilărit în Brașov. A încheiat legământul cu Domnul prin botezul în apă în Biserica Penticostală Nr. 1, Brașov în anul 1987. Este căsătorit, fără copii. Locuiește în Spania din anul 2006, fiind slujitor în cadrul Bisericii „Betania”, Zaragoza.